Spring navigation over
Forside/Sprogprojekter/Følg op

Følg op

Det fjerde skridt på vejen og fastholdelse af fokus i fremtiden.

Følg op

Der skal masser af opfølgning til hvis man skal holde fastholde og udvikle den nye måde at skrive tekster på – og have mulighed for at arbejde videre med sprogprojektet hvis det er nødvendigt.

Følg systematisk op på de tekster der skrives i organisationen

Prøv fx at gøre kvaliteten af sprog og tekster til et obligatorisk emne når der afholdes fx MUS-samtaler, eller tag stikprøver af organisationens tekster for at afgøre hvor der fortsat er problemer. På den måde minder du både medarbejdere og ledelse om at det er nødvendigt at blive ved med at fokusere på sprog og tekster.

Fokuser på resultaterne af skriveprojektet

Vend tilbage til succeskriterierne, og fortæl ledere og medarbejdere hvilken forskel projektet har gjort, fx om tilfredsheden blandt modtagerne er øget, eller hvor mange skabeloner der er blevet omskrevet eller udarbejdet.

Fasthold fokus på sprog og tekster

Bliv med at vise at sprog og tekster er vigtigt – og sjovt. Skriv fx klummer, artikler og sprogtips til intranettet eller medarbejderbladet, lav sprogquizzer, og udnævn og præmier månedens bedste tekst. Det behøver ikke alt sammen at handle om organisationens eget sprog, find fx inspiration på sproget.dk hvor du bl.a. kan finde en masse sprogquizzer.