Spring navigation over
Forside/Bestyrelsens medlemmer/Sussi Olsen

Sussi Olsen

Indstillet af Center for Sprogteknologi
undraw_Hire_re_gn5j

Sussi Olsen er ansat på Københavns Universitet, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Center for Sprogteknologi, CST, hvor hun igennem mange år har deltaget i diverse forsknings- og udviklingsprojekter om sprogteknologi med fokus på teknologiske sprogressourcer. P.t. deltager hun bl.a. i

  • ELEXIS, et stort EU-projekt der handler om at facilitere samarbejde og vidensudveksling blandt leksikografiske miljøer i EU samt forske i at gøre højkvalitetsordbøger tilgængelige for sprogteknologi.
  • DanNet2-projekt støttet af Carlsbergfondet, som har til formål at udvide det danske wordnet, DanNet, at linke en større del af DanNet til engelsk samt at udarbejde et ’attitudeleksikon’ (sentiment lexicon).
  • FedTerm der vil udvikle en platform der giver adgang til alle terminologisamlinger i virksomheder og offentlige institutioner i EU.
  • COR-projekt hvor CST sammen med Dansk Sprognævn, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab samt Digitaliseringsstyrelsen skal udarbejde et centralt ordregister for dansk til brug for udvikling af kunstig intelligens for dansk.

Det er meget vigtigt at der udvikles danske teknologiske sprogresurser af høj kvalitet så udviklingen af kunstig intelligens for dansk ikke blot baseres på (oversættelser af) engelske data.

Sussi-Olsen