Spring navigation over
Forside/Dansk Tegnsprogsråd/Asger Bergmann

Asger Bergmann

Indstillet af Dansk Sprognævn.
undraw_Hire_re_gn5j

Dansk Sprognævn har indstillet Asger Bergmann til at være medlem af Dansk Tegnsprogsråd. Dansk Tegnsprogsråd har valgt Asger Bergmann til næstformand for rådet.

Uddannet lærer 1973, supplerende uddannelser fra Gallaudet University, Washington D.C. 1974-75 og Danmarks Forvaltningshøjskole i ledelse og management 1993.

Asger Bergmann var ansat som døvelærer på Aalborgskolen fra 1973 til 1986. Derefter var han undervisningskonsulent, senere souschef og til sidst uddannelseschef på Center for Tegnsprog, KC, i 19 år, hvor han sammen med sine kolleger udlevede døvesamfundets gamle drøm om intensiv undervisning af hørende studerende og kursister i tegnsprog som fremmedsprog. Han var med til at opbygge tegnsprogstolkeuddannelsen.

Derudover var Asger Bergmann landsformand for Danske Døves Landsforbund, først på frivillig basis i 14 år og derefter 6 år som lønnet formand. Han var i en årrække involveret i det internationale døvepolitiske arbejde, dels gennem sit professionelle virke og dels gennem sine bestyrelsesposter i World Federation of the Deaf, WFD, og European Union of the Deaf, EUD.

asger-bergmann-image