Spring navigation over
Forside/Sprognævnets konferenceserie/Swearing in the Nordic Countries (bind 2)

Swearing in the Nordic Countries

En samling fagfællebedømte artikler fra konferencen ”Symposium on Swearing in the Nordic Countries”, 6. december 2012.
Sprognævnets konferenceserie bind 2.

Swearing in the Nordic Countries (bind 2)

Swearing in the Nordic Countries (bind 2)

En gruppe sprogforskere fra de nordiske lande indgik i 2010 et samarbejde der skal munde ud i mere viden om bandeord og deres tendenser i de nordiske sprog. Et emne som tidligere har været forsømt i sprogforskningen. Swearing in the Nordic Countries tager bandeord fra bl.a. Norge, Sverige, Finland, Litauen og Danmark under en lingvistisk lup.

Bogen, der er udgivet som en del af Sprognævnets konferenceserie, er inddelt i 4 temaer:

  • Bandeord og alder (Swearing and Age)
  • Bandeord i medierne (Swearing in the Media)
  • Bandeord og oversættelse (Swearing and Translation)
  • Historiske bandeord (Historical Swearing).

Forskerne fra de forskellige nordiske lande ser nærmere på brug og opfattelse af bandeord i et aldersperspektiv, brugen af bandeord i medierne, men også overførsel af diverse eder fra et sprog til et andet samt bandeord og –vaner i et historisk perspektiv.

Gruppen der undersøger de nordiske bandeord, hedder ”Swearing in Scandinavia”, i daglig tale SwiSca, og består af forskere fra Norge, Sverige, Finland, Litauen og Danmark. Formålet er at skabe et tæt nordisk samarbejde og dele forskningsresultater, samt skabe et bredere fundament for at søge flere midler til forskningsprojekter der handler om de forbudte fraser.

Swearing in the Nordic Countries er en samling fagfællebedømte artikler, fra konferencen ”Symposium on Swearing in the Nordic Countries”. Konferencen fandt sted 6. december 2012. Bogen er redigeret af Marianne Rathje som tidligere var ansat på Dansk Sprognævn og nu er på Syddansk Universitet.

Bogen udkom den 24. februar 2014 i Sprognævnets konferenceserie som bind 2. ISBN: 9788789410517, ISSN: 2245-1544, 216 sider.

Læs bogens forord (pdf).

Læs indholdsfortegnelse (pdf).

English version (pdf).