Spring navigation over
Forside/Dansk Sprognævns skrifter/På sproglig grund

På sproglig grund

Dansk Sprognævn fra a til å 1955-2005
Dansk Sprognævns skrifter 35.

På sproglig grund

På sproglig grund

Da Dansk Sprognævn blev oprettet i 1955, var der næsten ingen der vidste hvad et sprognævn var. I de 50 år der er gået siden da, har Dansk Sprognævn slået sit navn fast som sprogvidenskabelig institution og sproglig vejleder og autoritet. Ikke mindst majonæsekrigen i 1985, udsendelsen af Retskrivningsordbogen i 1986 og debatten om det nye komma i årene omkring årtusindskiftet har gjort sit til at Dansk Sprognævn i dag er en institution som de fleste kender, og som mange har en mening om.

På sproglig grund blev skrevet i anledning af Sprognævnets 50-års-jubilæum i april 2005. Den fortæller i en række længere og kortere artikler Sprognævnets historie – sprogligt og organisatorisk – i de første 50 år.

Foruden artiklerne om de forskellige sider af Sprognævnet indeholder bogen en fyldig dokumentation af begivenheder, institutioner og personer af betydning for nævnets historie. Bogen afsluttes med en udførlig litteraturliste der bl.a. omfatter alle de publikationer der er udsendt af Sprognævnet, og alle de artikler der er trykt i disse publikationer.

På sproglig grund. Dansk Sprognævn fra a til å 1955-2005. Af Henrik Galberg Jacobsen. Dansk Sprognævns skrifter 35. Syddansk Universitetsforlag, 2005. 298 sider.