Spring navigation over
Forside/Dansk Sprognævns skrifter/Korrekt stavning. Underviserens håndbog i dansk retskrivning

Korrekt stavning

Underviserens håndbog i dansk retskrivning
Dansk Sprognævns skrifter 45.
undraw_teacher_35j2(1)

Korrekt stavning. Underviserens håndbog i dansk retskrivning

45. Korrekt stavning. Underviserens håndbog i dansk retskrivning

Korrekt stavning. Underviserens håndbog i dansk retskrivning er en hjælp til lærere der underviser i danskfaget. Bogen falder i to dele. Den første del beskriver forudsætningerne for at kunne give sig i kast med det at lære den danske retskrivning. Den anden del beskriver mere specifikke retskrivningsregler, fx de vigtigste kommaregler, drilske ordpar og hyppige bøjningsproblemer. Gennem hele bogen vil de hyppige fejltyper blive vist og gennemgået, og hvor det er relevant, vil der være undervisningsperspektiver, tips og huskeregler der kan bruges som inspiration i undervisningen.

Med Korrekt stavning. Underviserens håndbog i dansk retskrivning har læreren hjælpen ved hånden når eleverne stiller spørgsmål som hvorfor vokalen i ”is” og ”frisk” i begge ord skrives med i selvom den udtales forskelligt, hvorfor man ikke må skrive ”forbryderne var anholdte” eller ”tre håndlavet chokoladestænger” eller hvornår det hedder henholdsvis ”hans” eller ”sin”. Bogen kan desuden bruges som opslagsbog af alle der har interesse i dansk retskrivning og korrekt stavning.

Hjemmeside med øvelser og interaktive quizzer

Til bogen hører også en hjemmeside hos forlaget Dafolo. Her finder man inspiration til undervisningen i form af konkrete ideer til øvelser man kan lave med eleverne, fra indskoling til udskoling. Desuden findes et sæt quizzer som knytter sig til bogens afsnit om drilske ordpar og bøjning og retskrivning. Quizzerne er interaktive og kan bruges af såvel lærere som elever.

Korrekt stavning. Underviserens håndbog i dansk retskrivning udkom 29. oktober 2014. Bogen er på 152 sider og kan købes hos Dafolo, boghandleren og på Bogpriser.dk. Udgivet af Dafolo Forlag. ISBN: 9788772819716.