Spring navigation over
Forside/Nyt fra Sprognævnet/Marts 2017/Nye bøger mv.

Nye bøger mv.

NY BOG

den-der-skriver-d-i-gjort-staveproblemer-i-folkeskolens-aeldste-klasser-image

Ny bog om stavning: Den der skriver d i gjort.

TEGNSPROG

Vil du gerne blive klogere på dansk tegnsprog – og tegnsprog i det hele taget?

På sproget.dk, som drives af Dansk Sprognævn og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, kommer der i løbet af foråret et nyt tema der handler om dansk tegnsprog.

Her vil man bl.a. kunne læse mere om sprogets historie, hvor mange der kan det, og hvordan et tegnnavn opstår – og ikke mindst få aflivet nogle af de myter der findes om tegnsprog, fx at tegnsprog er internationalt, og at der derfor ikke er forskel på verdens tegnsprog.

Temaet er skrevet af Afdeling for Dansk Tegnsprog under Dansk Sprognævn, og det er målrettet personer uden større kendskab til tegnsprog.

Næste nummer

I næste nummer af Nyt fra Sprognævnet kan du læse Eva Skafte Jensens artikel ”Forkortelser i Twitter”. I artiklen viser Eva Skafte Jensen at forkortelser ikke er noget særligt udbredt fænomen i tweets, og at langt de fleste af de forkortelser der trods alt forekommer, er standardforkortelser, dvs. forkortelser som man kan finde i ordbøgerne. Dermed ser det ud til at den gængse opfattelse af at forkortelser både er meget udbredte i de nye medier og meget kreative, skal revideres.

Dansk Sprognævn og firmaet Edutasia lancerede i januar 2017 et gratis kommakursus til alle som gerne vil blive bedre til at sætte komma efter de danske kommaregler. På hjemmesiden danskkomma.dk kan man i sit helt eget tempo sætte sig ind i kommareglerne og få forklaret de vigtigste grammatiske regler der skal bruges for at sætte kommaet korrekt.