Spring navigation over
Forside/Nyt fra Sprognævnet/Juni 2017/Nyhed

Nyhed

Dansktegnsprog.dk — ny side om dansk tegnsprog

 

logo-dansktegnsprog

Dansk Sprognævn har siden 2014 huset Dansk Tegnsprogsråd, og siden 2015 Afdeling for Dansk Tegnsprog, der har to deltidsansatte medarbejdere der oplyser og rådgiver om dansk tegnsprog.

Afdeling for Dansk Tegnsprog lancerede d. 13. maj 2017 hjemmesiden dansktegnsprog.dk. På siden kan man læse meget mere om dansk tegnsprog. Dansk tegnsprog er nemlig ikke bare en kopi af dansk udført med tegn, det er et selvstændigt sprog med egen grammatik, ordforråd og historie.

Både for hørende og døve

Siden henvender sig både til folk der ikke ved noget særligt om dansk tegnsprog — og så selvfølgelig til tegnsprogstalende der har talt sproget hele deres liv eller har lært det senere i livet. Det meste indhold er derfor tilgængeligt på to sprog — som dansk tekst og som videoer på dansk tegnsprog.

Gå i dybden med forskellige emner i temaerne og sprogspørgsmålene

På dansktegnsprog.dk kan man blive klogere på dansk tegnsprogs grammatik, finde ud af hvordan forskellige tegn har udviklet sig gennem tiden, og lære mere om hvordan nye tegn kommer ind i sproget.

Man kan også finde svar på nogle af de spørgsmål om dansk tegnsprog som Afdeling for Dansk Tegnsprog modtager i sin svartjeneste. Få fx svar på om dansk tegnsprog er et truet sprog, og hvorfor der findes flere forskellige tegn for Polen på dansk tegnsprog.

Test dig selv i quizzerne, og find mere information i linksamlingerne

På siden kan man kaste sig ud i quizzer om bl.a. gamle landetegn og ”falske venner” fra svensk tegnsprog og norsk tegnsprog.

Desuden kan man finde nyheder og links til mere information — bl.a. en oversigt over hvor i landet der bliver udbudt undervisning i dansk tegnsprog.