Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Tegnet for store bededag er kåret til årets tegn 2023
13.5.2024

Tegnet for store bededag er kåret til årets tegn 2023

I anledning af dansk tegnsprogs dag den 13. maj er tegnet for store bededag blevet kåret som det tegn der bedst karakteriserer det forgangne år.

Begrundelsen for valget af tegnet STOR^BEDE^DAG (i betydningen store bededag) var at det er et tegn der er blevet brugt meget i det forgangne år, hvor dagen officielt blev afskaffet som helligdag.

Kåringen af årets tegn er initieret af Afdeling for Dansk Tegnsprog ved Dansk Sprognævn og blev i år afholdt for femte gang. Kåringen fandt sted under en jubilæumsbegivenhed, 10 år med dansk tegnsprog, arrangeret af Danske Døves Landsforbund i anledning af 10-års dagen for Folketingets vedtagelse af en ændring af loven om Dansk Sprognævn, hvor dansk tegnsprog blev nævnt.

Tegnet blev valgt af publikum og en jury der bestod af 5 medlemmer: Michael Olesen, Kim Kanstrup Kjeldsen, Jane Brøndum, Brit Holm Andersen og Mads Gotfredsen.

Årets tegn 2023 var oppe imod tegnene EN^OMSTÆNDELIG^AFFÆRE og HVAD-SÅ, men i sidste ende løb tegnet for store bededag altså med sejren. Se årets tegnet STOR^BEDE^DAG i denne video https://vimeo.com/945839249.

Du kan læse mere om selve kåringen her.