Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Tegnet FANTASTISK-MEGET er kåret til årets tegn 2022
13.5.2023

Tegnet FANTASTISK-MEGET er kåret til årets tegn 2022

I anledning af dansk tegnsprogs dag den 13. maj er tegnet FANTASTISK-MEGET blevet kåret som det tegn der bedst karakteriserer det forgangne år.

Begrundelsen for valg af tegnet FANTASTISK-MEGET i betydningen ’utrolig’ var at der i 2022 er sket så mange utrolige begivenheder såsom krigen i Ukraine, VM i Qatar, en dansk Tour de France-vinder og den engelske dronnings 70 årsjubilæum bare for at nævne nogle stykker.

Kåringen af årets tegn er initieret af Afdeling for Dansk Tegnsprog under Dansk Sprognævn og blev i år afholdt for fjerde gang. I år fandt kåringen sted under et event arrangeret af Danske Døves Landsforbund og Døvefilm i anledning af dansk tegnsprogs dag.

Juryen bestod af 5 medlemmer: Michael Olesen (næstformand for Danske Døves Landsforbund, DDL), Emilo Christensen (forperson for Danske Døves Ungdomsforbund, DDU), Mads Jonathan Pedersen (formand for Dansk Tegnsprogsråd), Raziye Acili (bestyrelsesmedlem for Foreningen af Danske Døvblinde, FDDB) og Vivien Batory (institutionsleder på Døvefilm).

Årets tegn 2022 var oppe imod tegnene SPÆNDT-PÅ og SYTTE (lytte med øjnene), men i sidste ende løb tegnet FANTASTISK-MEGET altså af med sejren.

Tegnet FANTASTISK-MEGE

Årets tegn 2022 var oppe imod tegnene for spændt på og sytte (lytte med øjnene) men i sidste ende løb tegnet for utrolig altså af med sejren.

Se årets tegn, FANTASTISK-MEGET, i denne video.

Du kan læse mere om selve kåringen på hjemmesiden dansktegnsprog.dk.