Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Sprognævnets specialestipendium
11.10.2021

Sprognævnets specialestipendium

Dansk Sprognævn uddeler et stipendium til specialestuderende som arbejder med et emne som falder inden for nævnets sprogfaglige ramme som fokuserer på at følge det danske sprogs udvikling og fastlægge dansk retskrivning (information om Dansk Sprognævn findes på hjemmesiden www.dsn.dk, og nævnets årsberetning giver et godt signalement af dets virke: https://dsn.dk/organisation-og-lovgivning/organisation/aarsberetninger/).

Stipendiaten forventes at arbejde mindst én dag om ugen på Sprognævnets adresse i Bogense; denne tilstedeværelse skal i udgangspunktet afvikles om mandagen eller tirsdagen. Via sin tilstedeværelse vil stipendiaten få et indblik i nævnets arbejde og have adgang til dialog med Sprognævnets medarbejdere.

Stipendiet løber fra medio januar til aflevering af specialet.

Stipendiaten:

  • modtager et honorar på 10.000 kroner ved aflevering af specialet
  • får betalt rejseomkostninger mellem sin bopæl og Sprognævnet i Bogense.

Ansøgninger om at komme i betragtning til Sprognævnets specialestipendium skal sendes til adm@dsn.dk og være nævnet i hænde senest 30. november 2021.

Ansøgninger skal indeholde:

  • en kort beskrivelse af specialets emne og metode og relevans for Dansk Sprognævns virke (i alt maksimalt 2 sider/4.800 anslag (inkl. mellemrum))
  • tilsagn fra den gradsudstedende institution, herunder vejleder (kan eftersendes)
  • CV
  • karakterudskrift.