Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Sprognævnets specialestipendium
21.9.2023

Sprognævnets specialestipendium

Dansk Sprognævn uddeler for tredje gang et stipendium til specialestuderende som arbejder med et emne som falder inden for nævnets sprogfaglige ramme.

I 2021-2022 gik stipendiet til et speciale om kønsneutrale pronomener og i 2022-2023 til et speciale om pronominalkasus i dansk.

Dansk Sprognævn arbejder med at følge det danske sprogs udvikling og fastlægge dansk retskrivning (information om Dansk Sprognævn findes på nævnets hjemmeside, og nævnets årsberetning giver et godt signalement af dets virke).

Stipendiaten forventes at arbejde mindst én dag om ugen på Sprognævnets adresse i Bogense. Gennem sin tilstedeværelse vil stipendiaten få et indblik i nævnets arbejde og have adgang til dialog med Sprognævnets medarbejdere.

Stipendiet løber fra medio januar til aflevering af specialet.

Stipendiaten:

  • modtager et honorar på 10.000 kroner ved aflevering af specialet
  • får betalt rejseomkostninger mellem sin bopæl og Sprognævnet i Bogense.

Ansøgninger om at komme i betragtning til Sprognævnets specialestipendium skal sendes til direktør Thomas Hestbæk Andersen på adressen tha@dsn.dk og være nævnet i hænde senest 30. november.

Ansøgninger skal indeholde:

  • en kort beskrivelse af specialets emne og metode og relevans for Dansk Sprognævns virke (i alt maksimalt 2 sider/4.800 anslag (inkl. mellemrum))
  • tilsagn fra den gradsudstedende institution, herunder vejleder (kan eftersendes)
  • CV
  • karakterudskrift.

pige med bog