Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Sprogfestival fortsætter (naturligvis)!
11.1.2024

Sprogfestival fortsætter (naturligvis)!

PRESSEMEDDELELSE

Sprogfestivalen SPROGENSE i Bogense er folkelig og faglig fejring af sproget.

Gennem de sidste 3 år har mange tusinde gæster besøgt Bogense, og i 2023 cementerede sprogfestivalen sig som stedet hvor de besøgende og sprogelskere oplever fejring af sprogets mangfoldighed, og hvor fx sprogforskere, forfattere og professionelle kommunikatører deler viden, debatterer og mødes til sproglig fordybelse.

Vi er dybt taknemmelige over den støtte og entusiasme vi har oplevet fra samarbejdspartnere, branchen og festivalens mange gæster. Ingen tvivl om at der er bred og stor interesse for sproget i dets mangfoldighed, og vi ser frem til at byde på endnu flere gode øjeblikke og oplevelser på de kommende års sprogfestivaler,siger Thomas Hestbæk Andersen, direktør i Dansk Sprognævn.

Parterne bag sprogfestivalen, Dansk Sprognævn og Nordfyns Erhverv og Turisme, fortsætter derfor det stærke og tætte samarbejde om SPROGENSE.

Sprogets folkemøde den første weekend i maj 2025

Målet for de kommende års festivaler bliver at skabe endnu flere sproglige oplevelser for alle besøgende – og visionen er at SPROGENSE udvikler sig til sprogets folkemøde.

Sprogfestivalen bliver fremover og som noget nyt afholdt i foråret. Første gang bliver den 2. og 3. maj 2025. Indtil da vil der blive arbejdet med format, rammer og muligheder, så SPROGENSE i 2025 står endnu mere attraktiv for alle sprogelskere.

Den allerførste SPROGENSE var planlagt til den første weekend i maj 2020, men festivalen blev aflyst og flyttet til september grundet corona. Vi har nu haft mulighed for at gentænke og optimere på bl.a. tidspunktet, og fremover vil vi derfor invitere til folkelig og faglig fejring af sproget i netop maj”, udtaler Per Olesen, direktør Nordfyns Erhverv og Turisme.

Pressemeddelelsen fortsætter under billedet.

Sproglige oplevelser i 2024

I 2024 afholdes SPROGENSE således ikke i traditionel forstand. Derimod vil der være udvalgte sproglige oplevelser i løbet af året, bl.a. indvielse af 2 SPROGENSE-læsehuler, som er muliggjort med flot støtte fra VILLUM FONDEN, og allerede i februar inviterer nordfynske Dallund Slot til skriveophold, forlagsaften og forfatteraften.

Vi er i fuld gang med arbejdet sammen med eksterne partnere, virksomheder, organisationer og foreninger, og vi ser frem til løbende at kunne løfte sløret for sproglige oplevelser frem mod og selvfølgelig selve sprogfestivalen i maj 2025″, slutter Per Olesen, direktør Nordfyns Erhverv og Turisme.

For yderligere information:

Susanne Geil, projektleder SPROGENSE
Mobil: +45 2030 8020
Mail: sg@sprogense.dk
www.sprogense.dk