Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Ny bog om sprogforandringer i dansk
12.9.2022

Ny bog om sprogforandringer i dansk

Sproglige tildenser – ny bog af Marianne Rathje

Fredag den 16. september udkommer Marianne Rathjes nye bog, Sproglige tildenser, om de seneste års sproglige forandringer i dansk.

De senere år har vi danskere været vidner til mange sproglige forandringer, såsom at solbrændt nu pludselig betyder ’solskoldet’, at Hviderusland er kommet til at hedde Belarus, at alle går og siger jeg tænker i stedet for jeg tror/synes/føler eller åbne op i stedet for bare åbne.

Men hvorfor udvikler sproget sig egentlig? Og hvad bringer den sproglige fremtid mon?

Det kan du få svar på i bogen Sproglige tildenser som er skrevet af Marianne Rathje, seniorforsker ved Dansk Sprognævn, og som udkommer på Syddansk Universitetsforlag. I sin nye bog svarer Marianne Rathje også på om vores sprog bliver fyldt med engelske låneord, hvor længe folk har rendt rundt og sagt advokado, om det er fimset at kalde sin kone for hustru, hvad din udtale af ordet revanche afslører om din sociale baggrund … og meget mere.

Få signeret din bog

Sproglige tildenser udkommer den 16. september og kan købes hos boghandlere eller via universitypress.dk. Du kan også købe og få signeret bogen på udgivelsesdagen i forbindelse med arrangementet ”I dialog med Dansk Sprognævn” der afholdes som led i sprogfestivalen Sprogense. Arrangementet løber af stablen fredag den 16. september kl. 14.30-15.15 i SPROGGADEN (Østergade, 5400 Bogense). Tilmelding er ikke nødvendigt.

Læs mere om ”I dialog med Dansk Sprognævn”, og se hvad du ellers kan opleve af aktiviteter, i programmet for dette års sprogfestival, Sprogense 2022.

Læs mere om Sproglige tildenser hos Syddansk Universitetsforlag.

Vejledende pris: 198 kr. inkl. moms.
144 sider.
ISBN: 978-87-408-3415-4.