Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Kåring af årets tegn 2021
13.5.2022

Kåring af årets tegn 2021

Årets tegn 2021

I anledning af dansk tegnsprogs dag den 13. maj er tegnet for færdig blevet kåret som det tegn der bedst karakteriserer det forgangne år. Tegnet blev i 2021 ofte set brugt som svar på spørgsmålene: Er du blevet vaccineret? Har du haft corona? Er du blevet testet?

Kåringen af årets tegn arrangeres af Afdeling for Dansk Tegnsprog under Dansk Sprognævn og blev i år afholdt for tredje gang. I år fandt kåringen sted under filmfestivalen ’1305’ der var arrangeret af Danske Døves Landsforbund i anledning af Dansk Tegnsprogsdag. Juryen bestod af 5 medlemmer der alle har dansk tegnsprog som modersmål: Lars Ahlburg (formand for Danske Døves Landsforbund, DDL), Emilo Christensen (forperson for Danske Døves Ungdomsforbund, DDU), Bo Hårdell (formand for Dansk Tegnsprogsråd), Louise Myrup (underviser på tolkeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole) og Vivien Batory (institutionsleder på Døvefilm).

Årets tegn 2021 var oppe imod tegnene for coronapas, Zoom og kulturel appropriation, men i sidste ende løb tegnet for færdig altså af med sejren. Se årets tegn, FÆRDIG, i denne video.