Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Brug Retskrivningsordbogen bedst muligt - og undgå stavefejl!
19.8.2016

Brug Retskrivningsordbogen bedst muligt – og undgå stavefejl!

”Mange unge ved ikke hvordan man slår op i Retskrivningsordbogen. De ved ofte ikke hvad oplysningerne i ordbogen betyder, og derfor får de slet ikke glæde af de mange informationer ordbøgerne indeholder”, forklarer direktøren for Sprognævnet, Sabine Kirchmeier.

Derfor lanceres et helt nyudviklet gratis undervisningsmateriale, der hedder Brug Retskrivningsordbogen bedst muligt – og undgå stavefejl!.

Brug Retskrivningsordbogen: billede

Nyt undervisningsmateriale: Få mere ud af Retskrivningsordbogen!

Formålet med materialet er at give eleverne redskaber til hurtigt og nemt at korrigere egne og andres tekster. Gennem forløbet bliver eleverne trænet i at bruge Retskrivningsordbogen, og det skærper deres opmærksomhed på de oplysninger de kan hente i de enkelte ordbogsopslag.

”Der er pres på skolerne, og det kan være svært for lærerne at finde tid til selv at udvikle nyt materiale. Vi håber at vi på denne måde kan give dem en håndsrækning og samtidig give eleverne gode retskrivningsvaner som de kan have glæde af resten af livet”, siger Sprognævnet direktør.

Sprognævnet har planer om at udvikle flere undervisningsforløb, bl.a. om brugen af stave- og grammatikkontroller samt om hvordan man sætter komma.

Relaterede nyheder