Spring navigation over
Forside/Sprognævnets seminartilbud/Seminar for dansklærere

Seminar for dansklærere

Dansk Sprognævn udbyder seminaret Korrekt dansk i gymnasiet – et seminar til dansklærere med fokus på hvordan korrekt dansk kan fremmes i gymnasieskolen.
undraw_educator_re_ju47

Korrekt dansk i gymnasiet

Både forskning og praktisk erfaring viser at mange elever i uddannelsessystemet har udfordringer med at skrive korrekt dansk. Seminaret her er henvendt til dig der som gymnasielærer synes at det lyder bekendt, og som ønsker inspiration til din undervisning.

Med seminaret Korrekt dansk i gymnasiet faciliterer medarbejdere fra Dansk Sprognævn en diskussion om undervisningen i korrekt dansk i gymnasiet. Dette gør vi bl.a. fordi vi ønsker at gøre vores viden lettere tilgængelig for lærere og fagkonsulenter der så kan tilpasse denne viden og bringe den i spil overfor deres elever.

På seminaret, som varer 2,5 time, får du:

  • en introduktion til begrebet ’korrekt dansk’ og en gennemgang af hvorfor det er vigtigt at kunne skrive korrekt dansk
  • en demonstration af de online værktøjer og sproghjælp som Dansk Sprognævn anbefaler
  • mulighed for erfaringsudveksling og inspiration til at fremme korrekt dansk i gymnasiet
  • mulighed for at diskutere sproglige problemstillinger som er relevante for dig.

Hvis du har særlige idéer eller emner som du ønsker at vi skal diskutere eller gennemgå, kan vi efter forudgående aftale tilpasse seminaret så det imødekommer dine ønsker.

Det ideelle antal deltagere er 15-30. Du skal selv være vært for seminaret, altså finde et sted det kan afholdes – fx på din egen institution. Seminaret er gratis, men de transport- og rejseomkostninger som Sprognævnet har for at kunne møde op og afholde seminaret, skal dækkes af din institution. Hvis du er interesseret i seminaret, kan du kontakte videnskabelig assistent Johanne Niclasen Mortensen på jnm@dsn.dk.