Spring navigation over
Forside/Skoletjenesten/Besøg Dansk Sprognævn

Besøg Dansk Sprognævn

Tag din klasse med til Bogense. Et besøg i Dansk Sprognævn varer ca. 2 timer, og her byder vi på en blanding af rundvisning, små foredrag og fælles workshops.
undraw_coming_home_52ir(1)

Det danske sprog er skønt. Men dansk er også komplekst. Vi tilegner os sproget gennem hele livet – mest intenst selvfølgelig i vores første leveår, men også som voksne udvikler vi vores sprog.

Hvorfor gør vi os så store anstrengelser for at lære, vedligeholde og udvide vores sprog? Fordi sproget er en fundamental del af vores kommunikation med verden omkring os. Både når vi afsender, og når vi modtager en tekst – altså både når vi taler/skriver, og når vi lytter/læser – benytter vi os af den resurse som sproget udgør.

Det er afgørende at vi har et godt kendskab til sproget.

På jeres besøg i Dansk Sprognævn giver vi jer mulighed for at tænke over og diskutere hvad dansk er – og hvad dansk bør være. Og hvilken rolle det danske sprog spiller i vores liv.

Et besøg i Dansk Sprognævn kan indeholde:

  • en introduktion til Dansk Sprognævn og dets opgaver
  • en rundvisning i nævnets ordsamling over dansk; ordsamlingen er kulturarv og daterer sig tilbage fra 1955
  • en introduktion til processen med at indsamle nye ord og en workshop med at hitte på og foreslå nye ord til dansk
  • en demonstration af Dansk Sprognævns værktøjer til at blive en bedre sprogbruger: hjemmesider og sproghjælp
  • en diskussion om et fagligt emne, fx emojis og sproget, billeder (på sociale medier) og sprog, engelske ord i dansk, bandeord.

Hvis du underviser i dansk og ønsker at besøge os, så kontakt videnskabelig kommunikationskoordinator Johanne Niclasen Mortensen på for at lave en aftale.

Vi opfordrer også til at du overvejer at besøge os i forbindelse med den årlige sprogfestival i Bogense: SPROGENSE.