Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/TegnTube – nordiske tegnsprog i de unges hænder
1.11.2022

TegnTube – nordiske tegnsprog i de unges hænder

Projektet skridt for skridt

Efter godt to års arbejde med det fællesnordiske projekt Nordisk TegnTube er hjemmesiden tegntube.com nu helt færdig og klar til brug. Du finder hjemmesiden her.

Formålet med projektet er at skabe opmærksomhed og information om nordiske tegnsprog som sprog der også tales af unge.

Den første formelle projektfase med udvikling af konceptet, afholdelse af workshops og videooptagelser løb i perioden fra 1. juni 2020 – 31. august 2021 hvor projektet var forankret hos Afdeling for Dansk Tegnsprog under Dansk Sprognævn. Projektets anden fase, fra 1. september 2021 frem til den officielle lancering af TegnTube, er blevet brugt til at finpudse hjemmesiden, og der er i mellemtiden kommet nyt indhold til, fx nordiske tegn og falske venner. Under den sidste fase har hjemmesiden været tilgængelig for alle.

TegnTube tilbyder viden om otte nordiske tegnsprog, og unge døve tegnsprogstalende fra hele norden præsenterer de mest basale tegn på hver deres nationale tegnsprog.

Udover hjemmesiden har TegnTube også en egen YouTube-kanal med over 200 videoer på 5 nordiske tegnsprog – og med undertekster på 5 skriftsprog. Du finder YouTube-kanalen her.