Spring navigation over
Forside/Sproget i de sociale medier/Arrangementer om sproget i de sociale medier

Arrangementer om sproget i de sociale medier

Symposier om sprogbrug i digital diskurs.
Illustration

Arrangementer om sproget i de sociale medier

Der afholdes regelmæssigt symposier om sprogbrug og interaktion i de digitale medier, hvor der sker udveksling og diskussion af forskningsresultater. Deltagerne kommer fra mange forskellige forskningsinstitutioner.

Det går på skift mellem Dansk Sprognævn (ved Marianne Rathje), Syddansk Universitet (ved Elisabeth Muth Andersen) og Aarhus Universitet (ved Tina Thode Hougaard) at afholde disse symposier.

6. symposium om sprogbrug i digitale medier

Det seneste symposium i rækken blev afholdt den 18. november 2020 og var arrangeret af Dansk Sprognævn. Formålet med symposiet var at gøre opmærksom på ny skandinavisk forskning i sprog og interaktion i digitale medier som Facebook, Twitter, blogs og sms.

Se program fra 6. symposium om sprogbrug i digitale medier.

5. symposium om sprogbrug i digitale medier

Symposiet blev afholdt den 24. april 2019 og var arrangeret af forskere fra Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Dansk Sprognævn. Det foregik på Syddansk Universitet.

Se program fra 5. symposium om sprogbrug i digitale medier.

4. symposium om sprogbrug i de nye medier

Symposiet blev afholdt den 26. april 2017 og var arrangeret af forskere fra Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Dansk Sprognævn. Formålet med symposiet var at gøre opmærksom på ny skandinavisk forskning i sprog og interaktion i nye medier som Facebook, Twitter, blogs og sms.

Se program fra 4. symposium om sprogbrug i de nye medier.

Symposiet den 27. april 2016 var arrangeret af forskere fra Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Dansk Sprognævn.

Se program og præsentationer fra 3. symposium om sprogbrug i de nye medier.

1. og 2. symposium blev arrangeret af Syddansk Universitet alene og afholdt før Dansk Sprognævn blev involveret.