Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/NyS 62 er netop udkommet
15.12.2022

NyS 62 er netop udkommet

I nummer 62 af Nydanske Sprogstudier kan du læse forskningsartikler om forskellige sproglige emner samt anmeldelser af sprogvidenskabelige bogudgivelser.

Nummeret indeholder 3 artikler som alle sammen fokuserer på forskellige aspekter af sprog som vi møder det i hverdagen. Den første artikel kortlægger kommunikationsmønstre på DR-programmet Debattens Facebook-side, den anden omhandler hvordan det lille ord altså udtales og bruges forskelligt i samtaler, og den tredje illustrerer hvor man til daglig kan støde på brug af engelsk i det danske sproglandskab.

Endvidere kan du danne dig et billede af to ret så forskellige videnskabelige bogudgivelser: bind 5 af Dansk Sproghistorie og en introduktionsbog om dansk fonetik.

Indhold i NyS 62:

  • Susanne Kjærbæk og Niels Møller Nielsen: “Debat på et socialt medie. En kvalitativ undersøgelse af kommunikativ praksis på Debatten-DR’s Facebook-side”
  • Christophe Zerakitsky Vies og Jan Heegård Petersen: “Åha, vi er altså på den, for tegnet har delt sig i to. Om altså’s udtaler og funktioner”
  • Margrethe Heidemann Andersen og Line Sandst: “Hverdagens engelsk”
  • Helge Sandøy: “Anmeldelse av Dansk Sproghistorie 5. Dansk i samspil
  • Nina Grønnum: “Anmeldelse af Jan Heegård Petersen, Holger Juul, Nicolai Pharao og Marie Maegaard, Udtalt. En introduktion til dansk fonetik“.

NyS, Nydanske Sprogstudier, er et bredt og varieret online tidsskrift om sprog og sprogvidenskab som udkommer gratis på www.nys.dk. Tidsskriftet beskæftiger sig med de nyeste undersøgelser af dansk sprog og med udviklingen af sprogteori.

Tilmeld dig NyS på tidsskriftets hjemmeside, og få besked når næste nummer udkommer.