Du er her: Forside / Sprognævnets cookie- og privatlivspolitik 28.8.2018

Sprognævnets cookie- og privatlivspolitik

Opdateret maj 2018.

Indhold

  1. Ejeroplysninger
  2. Hvad er cookies?
  3. Sådan sletter eller blokerer du for cookies.
  4. Hvilke cookies sættes i din browser?
  5. Brug af personoplysninger

Ved at bruge dsn.dk eller dansktegnsprog.dk accepterer du cookies. Men du har mulighed for at vælge dem fra. Her kan du læse hvordan.

1. Ejeroplysninger

Du kan se kontaktoplysninger til Dansk Sprognævn på vores kontaktside.

2. Hvad er cookies?

En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser for at kunne genkende browseren. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus.

Vi bruger cookies til at følge med i hvor mange der ser de forskellige sider på dsn.dk. Tallene bruger vi i vores årsrapporter og i arbejdet med at gøre vores hjemmesider mere brugervenlige.

3. Sådan sletter eller blokerer du for cookies

Du kan fravælge at cookieinformation bruges af nedenstående tredjeparter (se afsnit 5). Det sker vha. en fravalgsmekanisme (opt-out-mekanisme) der – ironisk nok – selv kræver en cookie.

Fravælg Google Analytics: Se https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Fravælg AddThis: Se http://www.addthis.com/privacy/opt-out.

Fravælg ScoreCard: Se https://www.scorecardresearch.com/privacy.aspx.

Bemærk at du skal følge de forskellige fravalgsprocedurer separat i hver browser du bruger! Cookies lagres nemlig i hvor browser for sig.

Hvis du vil slette/blokere cookies helt, så se vejledningerne på http://minecookies.org/cookiehandtering.

4. Hvilke cookies sættes i din browser?

Hjemmesiden sætter selv følgende lokale cookies:

Navn

Formål

Key

Value

Domæne

Google Analytics   

Analytics (brugsstatistik)   

_ga

GA1.2.1419092722.14520...   

dsn.dk

Google Analytics

Analytics (brugsstatistik)

_gat

1

dsn.dk

Google Analytics

Analytics (brugsstatistik)

__atuvc

1%7C1

dsn.dk

 

Information fra de lokale cookies sendes til følgende modtagere (via third party requests):

Navn

Formål

URL

Google APIs

Forbedret grænseflade-funktionalitet

http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.2/jquery.min.js

Google Analytics 

Analytics (brugsstatistik) 

http://www.google-analytics.com/analytics.js

Google Analytics

Analytics (brugsstatistik)

http://www.google-analytics.com/collect?v=1&_v=j40... 

 

Hjemmesiden dsn.dk anvender cookies fra følgende tredjeparter, der har adgang til de pågældende cookies:

Navn

Formål

Domæne

AddThis

Indsamling af forbrugeradfærd

.addthis.com

ScoreCard Research Beacon   

Indsamling af forbrugeradfærd   

.scorecardresearch.com

5. Brug af personoplysninger

Vi indsamler aldrig personoplysninger uden at du selv har givet os disse oplysninger, fx ved at deltage i en undersøgelse, ved at sende et ord i formularen ”Nye ord, ja tak!” e.l.

Hvis du har tilmeldt dig Nyt fra Sprognævnet eller købt en vare i vores webshop, ligger dine oplysninger hos henholdsvis eMailPlatform og Mercoprint, som vi har indgået databehandleraftaler med.

Læs mere på hjemmesiden om vores politik om personoplysninger i forbindelse med sproglige spørgsmål.

Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger som måtte være registreret om dig hos os, så kontakt os. Se vores kontaktside.

Hvis du vil klage over behandlingen af dine personoplysninger, kan du kontakte os på adm@dsn.dk. Du kan også sende en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København.

Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt.

Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder at der kan være en risiko for at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger når data sendes og opbevares elektronisk. Hvis du sender personlige oplysninger til os, er det derfor på eget ansvar.

Personoplysninger gemmes højst i 12 måneder efter brug

Den hurtige udvikling af internettet betyder at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre disse retningslinjer for behandling af personoplysninger. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på hjemmesiden.

Vores hovedopgaver

Sprognævnet er en forskningsinstitution der skal 1) følge det danske sprog, 2) svare på spørgsmål om sproget og 3) fastlægge retskrivningen i Retskrivningsordbogen.

Læs mere ...

Cookies og privatliv

Dsn.dk bruger cookies, men du kan vælge dem fra.

Cookie- og privatlivspolitik