Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/RO+ til din pc
2.1.2019

RO+ til din pc

Dansk Sprognævn lancerer nu Retskrivningsordbogen 2012 Plus (RO+) til pc, en elektronisk udgave af Retskrivningsordbogen 2012 som også fungerer når man ikke er på internettet. Programmet indeholder endvidere en række avancerede søge- og filtreringsfunktioner, fx fuldtekstsøgning på eksempler og definitioner, filtrering på ordklasser og bøjningsoplysninger m.m.

Den første udgave af RO+ er en såkaldt betaversion. Denne version er gratis frem til 1. juli. Efter 1. juli kan man købe adgang til RO+ på alle platforme, dvs. smartphone, tabletcomputer, Mac og pc via en browser.

RO+ beta leveres kun som en installeret applikation til Windows.

RO+ beta fungerer i Windows XP (SP3), Windows 7 og Windows 8.

Nævnet har valgt at udsende den begrænsede betaversion gratis fordi der er en stor efterspørgsel især i forbindelse med folkeskolens afgangsprøver og andre eksamener. Samtidig håber vi at brugerne vil give deres mening til kende om produktet og indberette evt. mangler så vi kan gøre den endelige version endnu bedre inden den kommer på markedet.

Den endelige version af RO+ forhandles af Forlaget Systime. Eksempler på licenstyper er:

  • Privat enkeltbrugerlicens: 76 kr.
  • Skolelicens: 10 kr. pr. elev.

Licenserne gælder 1 år.

Licensen kommer til at gælde op til 5 installationer. Man kan med andre ord anvende applikationen flere steder under den samme licens, fx på stationær pc, bærbar pc, smartphone og tabletcomputer.

Ordbogen vil fremover blive opdateret løbende. Opdateringerne foregår automatisk når ens apparat er koblet på internettet.

Læs mere om hvordan du installerer RO+ og giver os tilbagemelding om produktet.