Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/NyS bliver et gratis onlinetidsskrift
8.12.2020

NyS bliver et gratis onlinetidsskrift

Fra 1. januar 2021 udkommer NyS – Nydanske Sprogstudier ikke længere på tryk, men overgår til udelukkende at blive et open access onlinetidsskrift.

Det betyder samtidig at NyS bliver gratis.

NyS er et sprogvidenskabeligt tidsskrift om dansk på dansk. Redaktionen består af sprogforskere fra Sprognævnet og alle landets universiteter. Dansk Sprognævn er desuden forlaget bag tidsskriftet.

Hidtil har der været en karens­periode gældende for nye artikler. Den ophæves nu, og alle artikler bliver således frit tilgængelige fra udgivelsestidspunktet.

Dermed sikres alle en direkte adgang til den nyeste forskning i dansk sprog. Det bliver samtidig nemt at integrere artiklerne i undervisningen, og det bliver lettere at linke til artikler. Det er vores håb at dette vil være med til at udvide NyS’ læserskare.

Hverken den redaktionelle eller den grafiske linje bliver ændret. NyS vil fortsat blive redigeret ud fra høje videnskabelige og formidlingsmæssige principper. Dette er afspejlet i tidsskriftets placering på niveau 2 i den bibliometriske forskningsindikator.

Du kan registrere dig som læser

Hvis du gerne vil have besked når der udkommer et nyt nummer af NyS, så skal du registrere dig med din e-mail. Du kan oprette dig på http://www.nys.dk/user/register.

Illustration med logo

Næste nummer af NyS

I stedet for at NyS 59 udkommer i slutningen af 2020, vil NyS 59 og 60 blive slået sammen til et dobbeltnummer som udkommer i sommeren 2021.