Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/NyS 56 – Multimodalitet
6.8.2019

NyS 56 – Multimodalitet

Det nyeste bind i tidsskriftet ”NyS, Nydanske Sprogstudier” handler om multimodalitet. Bindet er udkommet i juli 2019.

Hvilken rolle spiller kroppen og fysiske genstande i de måder vi kommunikerer med hinanden på i samtaler? Og hvordan indvirker billeder og layout på den skriftlige formidling i bøger? Det er sådanne spørgsmål NyS’ seneste temanummer om multimodalitet undersøger.

Temanummer om multimodalitetMultimodalitet er en term der er blevet stadig mere udbredt i løbet af det sidste årti, og det er i dag et af tidens mest benyttede begreber inden for forskning i sprog, interaktion og medier.

Når vi interagerer med hinanden, forløber det via en samlet kommunikativ helhed hvor sproget aldrig står alene, men altid suppleres og understøttes af mange andre modaliteter.

Disse indsigter er ikke nye i sig selv, men de er i de senere år blevet understøttet og udbygget igennem mere detaljerede studier, der bl.a. inddrager videooptagelser der har øget vores opmærksomhed på betydningen af fx gestik, mimik, blikretning osv. i interaktionen. Hertil kommer at brugen af eksterne hjælpemidler, såsom computere og mobiltelefoner, og sammenhængen mellem fx skrift og andre former for grafiske udtryksmidler også spiller en vigtig rolle i kommunikationen.

Læs om hvordan du tegner abonnement på www.nys.dk.

Køb NyS 56 hos boghandleren eller i Dansk Sprognævns webshop.

ISBN: 978-87-89410-79-1 (tryk)
ISSN: 0106-8040 (tryk)
ISSN: 2246-4522 (online)