Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Efterårsnummeret af Nyt fra Sprognævnet er nu udkommet
27.9.2019

Efterårsnummeret af Nyt fra Sprognævnet er nu udkommet

Septembernummeret 2019/2 indeholder bl.a. mindeord for tidligere seniorforsker Jørgen Eriksen og en undersøgelse af manglende punktum i forskellige teksttyper. Spørgsmålet er om brugen af punktum er i forandring.

Nyt fra Sprognævnet 2019_2Nyt fra Sprognævnet indledes med en nekrolog over tidligere seniorforsker i Dansk Sprognævn Jørgen Eriksen, der døde i februar 2019. Jørgen Eriksen var ansat i Sprognævnet fra 1962 til 1990 og var i sin mangeårige ansættelse en markant figur i Sprognævnet.

Nekrologen efterfølges af artiklen Punktum – et tegn i forandring, en helt ny undersøgelse af seniorforsker Marianne Rathje og stud.mag. Mette Nielsen. De har undersøgt den (manglende) brug af punktum i især unge og yngre menneskers tekster. De kommer frem til at unge ofte undlader at bruge punktum eller evt. erstatter det med et komma, både i tekster på de sociale medier og i uddannelsestekster.

I Dansk Sprogteknologi i Verdensklasse kan du også læse om de forslag og konklusioner som det sprogteknologiske udvalg som kulturministeren nedsatte i 2018, er kommet frem til.

I rubrikken spørgsmål og svar kan du i dette nummer læse om betydningen af verbet oute.

Praktiske oplysninger

Nyt fra Sprognævnet udkommer fire gange årligt, og tidsskriftet giver et indblik i Dansk Sprognævns projekter, overvejelser og opgaver. Nyt fra Sprognævnet er gratis og udkommer digitalt. Tilmeld dig via formularen på hjemmesiden. Så får du en e-mail 4 gange om året, dvs. hver gang bladet udkommer. Dog vil der i 2019 kun udkomme i alt 3 blade.

Læs Nyt fra Sprognævnet 2019/2 (pdf).

Her på hjemmesiden kan man også læse ældre numre af Nyt fra Sprognævnet.