Spring navigation over
Forside/Nyheder og arrangementer/Dansk Sprognævn får nyt repræsentantskab fra 1. januar 2021
23.11.2020

Dansk Sprognævn får nyt repræsentantskab fra 1. januar 2021

Kulturministeren har beskikket medlemmerne af Dansk Sprognævns repræsentantskab for de næste fire år.

På fredag afholder Sprognævnet det sidste repræsentantskabsmøde for det nuværende repræsentantskab, og i øvrigt også det sidste bestyrelsesmøde for den nuværende bestyrelse som er valgt blandt repræsentantskabets medlemmer. Anne Holmen træder dermed tilbage som Dansk Sprognævns formand, en post hun har bestridt i fire år.

“Jeg vil gerne takke det nuværende repræsentantskab – og den nuværende bestyrelse – for det arbejde det har udført, og den fantastiske resurse det har udgjort for Dansk Sprognævn gennem de sidste fire år. Perioden har været præget af beslutningen om at flytte nævnet til Bogense og den efterfølgende konkrete flytteproces, og det har kostet mange timer at flytte og rekruttere og komme på plads og (om)organisere. Og oveni i det hele har vi så i år måttet slås med corona,” udtaler Dansk Sprognævns direktør Thomas Hestbæk Andersen.

Han fortsætter: “Men Sprognævnet er i hele perioden vedblevet med at skabe flotte resultater inden for dets kerneopgaver, altså med at følge sprogets udvikling, normere dansk retskrivning og oplyse om dansk. Og Sprognævnet har fået lagt en ambitiøs strategi for sit virke de næste fire år. Dette skyldes ikke mindst et konstruktivt medspil fra et stærkt repræsentantskab og en kompetent og engageret bestyrelse!”

Thomas Hestbæk Andersen bemærker samtidig at han ser frem til at byde det nye repræsentantskab velkommen og betjene den kommende bestyrelse.

Se sammensætningen af Dansk Sprognævns kommende repræsentantskab.

illustration