Spring navigation over
Forside/Sprognævnets kursustilbud/Kursus for dansklærere

Kursus for dansklærere

Dansk Sprognævn udbyder kurset Korrekt dansk i gymnasiet – et kursus til dansklærere med fokus på hvordan korrekt dansk kan fremmes i gymnasieskolen.
undraw_educator_re_ju47

Korrekt dansk i gymnasiet

Både forskning og praktisk erfaring viser at mange elever i uddannelsessystemet har udfordringer med at skrive korrekt dansk. Kurset her er henvendt til dig der som gymnasielærer synes at det lyder bekendt, og som ønsker inspiration til din undervisning.

I Dansk Sprognævn har vi fokus på at gøre vores viden lettere tilgængelig for lærere og fagkonsulenter der så kan tilpasse denne viden og bringe den i spil overfor deres elever. Det gør vi med kurset Korrekt dansk i gymnasiet hvor du får inspiration til din undervisning og til at arbejde med dine elevers sproglige færdigheder. På kurset, der varer 2½ time, får du:

  • en introduktion til hvorfor det er vigtigt at kunne skrive korrekt dansk
  • praktiske øvelser og videoer som dine elever kan bruge til træning af deres sproglige færdigheder
  • praktiske metoder til at lære at læse korrektur
  • en demonstration af Dansk Sprognævns online værktøjer og sproghjælp
  • mulighed for erfaringsudveksling og inspiration til at fremme korrekt dansk i gymnasiet.

Hvis du har særlige idéer eller emner som du ønsker at vi skal diskutere eller gennemgå, kan vi efter forudgående aftale tilpasse kurset så det imødekommer dine ønsker.

Det ideelle antal kursusdeltagere er 15-30. Du skal selv være vært for kurset, altså finde et sted det kan afholdes – fx på din egen institution. Kurset er gratis, men de transport- og rejseomkostninger som Sprognævnet har for at kunne møde op og afholde kurset, skal dækkes af din institution. Hvis du er interesseret i kurset, kan du kontakte videnskabelig assistent Johanne Niclasen Jensen på jnj@dsn.dk.