Du er her: Forside / Nyt / Nordisk Sprogmøde 2015

Nordisk Sprogmøde 2015

Sprogforståelse og kommunikationsstrategier i Norden

Hotel Comwell i Roskilde den 20. - 21. august 2015.

Dansk Sprognævn, Netværket for Sprognævnene i Norden og Nordisk Sprogkoordination byder velkommen til Nordisk Sprogmøde 2015 som sætter fokus på sprogforståelse og kommunikationsstrategier i Norden.

Der tales meget om at det bliver sværere og sværere at forstå hinanden i Norden, men hvad sker der når kommunikationen lykkes, og vi oplever en god forståelse i en nordisk samtale? Hvilke strategier bruger vi i Norden i arbejdslivet, i uddannelserne og privat når vi skaber god kommunikation, og hvordan tilpasser vi vores sprog til vores samtalepartnere?

Nogle tilpasser udtalen, ordene og måske endda syntaksen. Andre holder fast i deres eget sprog, og andre igen slår over i engelsk. Er der forskellige strategier i talesprog og skriftsprog? Er det vigtigt at kende de falske venner, eller får man mest ud af at koncentrere sig om det som man har til fælles? Og hvad gør man når man ikke har dansk, norsk eller svensk, men grønlandsk, finsk, islandsk, færøsk, tegnsprog eller et andet sprog som førstesprog? 

Konferencen henvender sig ikke kun til sprogfolk og undervisere i nordiske sprog, men til alle som arbejder i en nordisk sammenhæng og har interesse i at fremme god kommunikation i Norden.

Mød bl.a. Lars-Olof Delsing, Asger Bergmann, Henrik Rahm, Robert Zola Christensen, Tiinaliisa Granholm, Steffen Höder, Katja Bethke-Prange, Ùlfar Bragason, Thomas Henriksen og Jesper Schou-Knudsen til to inspirerende nordiske dage i Roskilde.

Program.

Tilmelding senest 10. juli 2015.

Hotel Comwell, Vestre Kirkevej 12, Himmelev, 4000 Roskilde.

Transport: Fly til Kastrup Lufthavn. Tog til Roskilde går direkte fra terminal 3 ca. hvert 10. minut. Rejsetid 40-50 minutter. Derefter 10 minutter med taxa.

 


Dansk Sprognævns tre hovedopgaver:
  • at følge det danske sprogs udvikling
  • at svare på spørgsmål om dansk sprog og sprogbrug
  • at fastlægge den danske retskrivning og redigere den officielle danske retskrivningsordbog

mere ...

Mine værktøjer